Appel-granaatappel crumble

    Appel-granaatappel crumble

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een twist op de traditionele apple crumble. Appel en granaatappelpitjes worden bedekt mer een heerlijke kruimellaag en dan gebakken in de oven. Serveer met een bolletje vanille ijs!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 middelgrote appels, in plakjes
    • 1/2 granaatappel, alleen de pitjes
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel kaneel
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • Voor de kruimellaag
    • 40 gr havermoutvlokken
    • 60 gr bloem
    • 100 gr suiker
    • 115 gr ongezouten boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal van 23x33cm in.
    2. Meng in een grote kom de appel, granaatappelpitjes, bruine suiker, kaneel en nootmuskaat. Verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Meng nu havermout, bloem en suiker in dezelfde kom. Wrijf de boter erdoor met je vingers tot je een kruimelig mengsel hebt. Strooi dit over het fruit.
    3. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de appels zacht zijn. Laat 10 minuten staan voor serveren. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren