Soufflé cheesecake / Japanse cheesecake

    Soufflé cheesecake / Japanse cheesecake

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke luchtige cheesecake, met maar heel weinig ingrediënten gemaakt. Deze versie is gemaakt met witte chocolade, eieren en roomkaas en een bodem van speculooskoekjes, maar je kunt ook bastognekoeken of digestive biscuitjes gebruiken. Of je laat de bodem achterwege, voor een glutenvrije taart (zie mijn recept voor cheesecake met 3 ingrediënten).

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • Voor de bodem
    • 150 gr koekjes, verkruimeld
    • 60 gr boter, gesmolten
    • Voor de cheesecake
    • 3 eieren, gesplitst
    • 115 gr witte chocolade
    • 115 gr roomkaas (naturel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bodem van een springvorm (van ong 22-24 cm) met bakpapier.
    2. Verkruimel de koekjes in een plastic zak met een deegroller. Smelt de boter in de magnetron, in ongeveer 30 sec. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan.
    3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, laat iets afkoelen. Mix de roomkaas en eidooiers erdoor.
    4. Mix de eiwitten in een schone kom met schone kloppers tot ze helemaal stijf zijn. Schep door het chocoladebeslag.
    5. Giet het beslag over de kruimelbodem in de springvorm en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven op 175°C. Zet dan de temperatuur op 150°C en laat nog 15 minuten bakken. Zet dan de oven uit, maar laat de cheesecake er nog 15 minuten in staan.
    6. Haal de cheesecake dan uit de oven, laat helemaal afkoelen op kamertemperatuur en bewaar dan (maximaal een paar dagen) in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren