Pompoen scones

    Pompoen scones

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke scones van chef John, met de toevoeging van pompoenpuree. Gebruik pompoenpuree uit blik, of maak het zelf van gekookte verse pompoen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 220 gr bloem
    • 50 gr suiker
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 85 gr koude boter, in blokjes
    • 120 gr pompoenpuree
    • 80 ml karnemelk
    • 45 gr geroosterde pijnboompitten
    • 2 eetlepels bloem, of meer indien nodig
    • 1 ei
    • 1 theelepel melk
    • 1 theelepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
    2. Klop 220 gr bloem, 50 gr suiker, bakpoeder, baksoda en zout in een grote kom tot het gemengd is. Meng boter door het meelmengsel met een deegmenger tot je grove kruimels hebt.
    3. Maak een kuiltje in het midden van het kruimeldeeg. Roer pompoenpuree, karnemelk en pijnboompitten erdoor tot het net gemengd is.
    4. Bestrooi een werkoppervlak met 2 eetlepels bloem. Leg het deeg erop. Vorm een rechthoek van ongeveer 2,5 cm dik. Vouw de rechthoek in drieën, bestrooi met meer bloem indien nodig en druk plat tot ongeveer 2,5 cm. Herhaal dit nog twee keer. Snij het eindresultaat in 6 gelijke vierkanten. Snij elk vierkant in driehoeken en leg de scones op de bakplaat.
    5. Klop ei en melk los in een kleine kom. Bestrijk hiermee elke scone licht. Bestrooi de scones met 1 theelepel suiker.
    6. Bak in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Leg op een rooster om helemaal af te koelen.

    Tip:

    Maak een eenvoudig glazuur voor deze scones door 1 theelepel melk, 2 eetlepels poedersuiker en 2 theelepels ahornsiroop samen te kloppen. Wellicht moet je wat meer melk of suiker toevoegen, afhankelijk van hoe dik je de glazuur wilt hebben.

    Chef John

    Bekijk dit recept, en meer van Chef John op zijn kanaal foodwishes op YouTube.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren