Roti canai/paratha (Indiase pannenkoek)

    Roti canai/paratha (Indiase pannenkoek)

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze populaire Indiase pannankoek kun je als deel van een maaltijd maken, of als snack. Vroeger aten we dit bestrooid met suiker, maar je kunt het ook serveren met curry en sambal, als je het wat pittiger wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 ml warm water
    • 1 theelepel zout
    • snufje suiker
    • 600 gr bloem
    • 1 ei, losgeklopt met een beetje water
    • 3 1/2 eetlepel ghee, plus extra om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 3uur  ›  Klaar in:3uur25min 

    1. Los zout en suiker op in het warme water. Doe de bloem in een grote kom. Kneed de ghee door de bloem met je vingertoppen. Voeg het losgeklopte ei toe en voeg geleidelijk het water toe en kneed door het deeg.
    2. Kneed het deeg tot het zacht en soepel is. Vorm balletjes van het deeg en laat ze 2-3 uur rusten in een geoliede kom.
    3. Werk op een ingevet werkoppervlak, neem een balletje en druk het plat met de palm van je hand tot je een zeer dunne cirkel hebt (als papier). Verspreid er 1 theelepel ghee over. Vouw de zijkanten samen tot je een vierkant hebt.
    4. Bak de roti aan beide kanten bruin in een pan. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren