Sole Meunière

    Sole Meunière

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn versie: heel simpel en supersnel klaar.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 kleine tongfilets
    • zout en fijngemalen zwarte peper naar smaak
    • bloem
    • 1 pakje boter
    • 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De tongfilets met keukenpapier droogdeppen en licht bestrooien met zout en peper. Haal de filets 1 voor 1 door de bloem en geef ze een dun, gelijkmatig bloemlaagje.
    2. In een grote koekenpan (voor 4 filets) op middelhoog vuur de 1/2 van de boter verhitten. Als de boter bruin wordt het vuur iets lager zetten, 4 filets in de pan leggen en omkeren als ze aan de randjes bruin beginnen te worden (ong. 2 minuten). Beide kanten bakken en vervolgens met een platte (pannenkoek)schep uit de pan halen. Op een presenteerschaal leggen en apart zetten. Resterende boter aan de pan toevoegen en de procedure herhalen voor de overige filets.
    3. Een beetje citroensap in de pan knijpen en alle bruine stukjes van de bodem schrapen. Over de filets uitschenken, een druppel citroensap op elke filet druppelen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren