Varkensschnitzel met champignonsaus

    Varkensschnitzel met champignonsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ongepaneerde schnitzels, zelf gepaneerd met Parmezaanse kaas en broodkruimels, in de pan gebakken en geserveerd met een saus op basis van champignons, boter en witte wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 ongepaneerde varkensschnitzels, 1 cm dik
    • 215 gr broodkruimels/paneermeel
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • 1 theelepel zout
    • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
    • 225 gr boter
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 235 ml droge witte wijn
    • 450 gr champignons, in plakjes
    • 1 eetlepel maizena
    • 2 eetlepels water
    • olijfolie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng paneermeel, Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper in een grote kom. Druk de schnitzel met beide kanten in het broodkruimmengsel tot ze goed bedekt zijn. Leg opzij.
    2. Smelt de boter in een grote steelpan op middelhoog vuur. Roer de knoflook erdoor en bak in 30 sec tot het geurig is. Schenk de wijn erbij en voeg de champignons toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen tot de champignons zacht zijn. Roer maizena en water door elkaar, voeg dan toe aan de champignonsaus. Laat zachtjes sudderen tot de saus dikker is geworden, haal dan van het vuur en zet opzij.
    3. Verhit ondertussen een paar eetlepels olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de schnitzels 1-2 minuten per kant in de hete olie tot ze gaar zijn. Serveer met de champignonsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren