Perzik dessertglaasjes

    De zomer is het seizoen van perziken. Dit elegante dessert wordt geserveerd in individuele glaasjes. Je kunt in plaats van perzik ook nectarines gebruiken.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 glaasjes

    • 5 rijpe perziken
    • 1 eetlepel citroensap
    • 150 ml slagroom (koud)
    • 1 theelepel suiker
    • 50 gr geraspte pure chocola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Laat de perziken 1 minuut in kokend water zakken, en leg ze dan in ijswater. Verwijder het velletje.
    2. Snij de perzik in kleine stukjes en doe ze in een blender. Besprenkel met citroensap.
    3. Pureer tot een glad mengsel (of minder glad, geheel naar wens). Verdeel de perzikpuree over glaasjes.
    4. Klop de slagroom stijf terwijl je ondertussen de suiker toevoegt.
    5. Schep de slagroom over de perzik in de glaasjes. Bestrooi dan met een laagje geraspte chocolade.
    6. Zet de glaasjes in de koelkast tot serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren