Salade van orzo en courgette

    Salade van orzo en courgette

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Orzo pasta en courgette worden gemengd met verse basilicum en knoflook voor een heerlijke salade voor bij de barbecue of een picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr orzo
    • 1 eetlepel + 1 theelepel olijfolie, apart te verwerken
    • 2 courgettes, in de lengte in vieren en dan dun gesneden
    • grof zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 20 gr verse basilicumblaadjes, gescheurd
    • 1 eetlepel witte wijnazijn, of naar smaak
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de orzo in ongeveer 11 minuten gaar. Giet af en spreid uit over een bakplaat om helemaal te laten afkoelen.
    2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op medium vuur; roerbak de courgette en knoflook in de hete olie tot ze iets zacht zijn, in 4-6 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Meng orzo, courgettemengsel, basilicum, azijn en de resterende 1 theelepel olijfolie in een kom; breng op smaak met zout en peper. Dek de kom af met plastig huishoudfolie en zet 1 uur tot een dag in de koelkast zodat de smaken vermengen. Laat op kamertemperatuur komen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren