Pittige pompoensoep met prei

    Pittige pompoensoep met prei

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke herfstachtige soep met zoete pompoen, pittige pepers en zachte prei. Lekker voor koude dagen!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 medium (1,5 kilo) pompoen, geschild en in blokjes
    • 6 gedroogde rode pepertjes, steeltje en zaden verwijderd
    • 475 ml kippenbouillon
    • 1 theelepel boter
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 kilo prei, gesneden
    • 700 ml kippenbouillon
    • 235 ml karnemelk
    • 1 theelepel komijn
    • 1 laurierblaadje
    • zout en zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Leg de pompoen op een bakplaat en bak in 30-40 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
    3. Meng de pepertjes en kippenbouillon in pan op middellaag vuur; laat 30 minuten sudderen.
    4. Smelt de boter in een grote soeppan op medium vuur. Bak de uien in de boter tot ze karamelliseren, in ongeveer 45 minuten. Haal de uien uit de pan en bak dan de prei 10-15 minuten. Voeg de gebakken pompoen, kippenbouillon met pepertjes, gekaramelliseerde ui, 700 ml kippenbouillon, karnemelk en komijn toe. Voeg laurierblad toe. Breng op smaak met zout en peper, laat 10 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblad voor serveren. Serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren