Ovenschotel met gehakt, wortel en aardappelpuree

    Ovenschotel met gehakt, wortel en aardappelpuree

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ovenschotel met gehakt, uien en wortels en een laag aardappelpuree vol met kaas. Betaalbare comfort food! Iedereen vindt dit lekker en als je toch restjes hebt, kun je die makkelijk invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 grote aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 eetlepel boter
    • ½ ui, fijngesneden
    • 30 gr geraspte (jong belegen) kaas
    • zout en peper naar smaak
    • 5 wortels, geschild en in blokjes
    • 1 eetlepel plantaardige olie of olijfolie
    • 450 gr mager rundergehakt
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel tomatenketchup
    • 180 ml runderbouillon
    • extra geraspte kaas voor garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Voor de aardappelpuree: Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze in 15 minuten gaar maar nog stevig. Giet af en pureer. Meng boter, fijngehakte ui en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper; zet opzij.
    2. Kook de wortels 5 minuten in kokend water, giet af en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Verhit olie in een grote koekenpan. Voeg ui toe en bak in 5 minuten glazig. Voeg gehakt toe en bak rul en bruin. Schep eventueel overtollig vet af, roer dan de bloem erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg ketchup en runderbouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen.
    4. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de wortels hierover. Bedek met aardappelpuree en bestrooi met nog wat geraspte kaas.
    5. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren