Heksen cupcakes voor Halloween

  (1)
  20 minuten

  Bij Halloween horen natuurlijk ook heksen. Ik heb deze cupcakes met mijn dochter gemaakt. De heksenbenen en schoenen hebben we van gekleurd fondant gemaakt, maar je kunt ook gekleurd marsepein gebruiken.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 12 cakejes
  • 1 portie frosting
  • paar druppels groene kleurstof voor voeding
  • Voor de heksenbenen
  • zwart fondant
  • groen fondant
  • cocktailprikkers

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

  1. Bak cakejes volgens eigen recept en laat helemaal afkoelen (of koop kant en klare cakejes in de winkel). Maak frosting volgens een recept naar keuze (ik heb roomkaasglazuur gebruikt) en kleur deze groen met wat kleurstof.
  2. Kneed het zwarte fondant soepel en vorm er 24 heksenschoenen van.
  3. Vorm van zwart en groen fondant kleine bolletjes. Per paar benen heb je 6 groene en 4 zwarte balletjes nodig plus nog 2 kleinere balletjes voor op de schoenen. Steek de gekleurde balletjes afwisselend op een cocktailprikker om de benen te vormen.
  4. Hou aan beide kanten wat ruimte vrij aan de cocktailprikker. Aan een kant komt de schoen en de andere kant steek je in de cupcake. Plak een klein groen balletje op de schoen met wat water als 'lijm'.
  5. Spuit de groene frosting op de cupcake, begin aan de rand en werk zo in een cirkel naar binnen. Steek dan twee benen in de cupcake.

  Frosting en cupcake recepten

  Hier vind je onze receptencollectie voor cupcakes , en hier vind je de receptencollectie voor glazuur voor taart en cake .

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)