Chocolade éclairs

    (1)
    1 uur 10 minuten

    Heerlijke mini-éclairs voor bij een high-tea of gewoon lekker bij de koffie of thee. Het neemt wat tijd om éclairs te maken, maar zeer de moeite waard! De éclairs zijn het lekkerst als ze uit de koelkast komen, zodat de gesmolten chocolade weer hard is geworden.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 mini éclairs

    • Voor het soezendeeg
    • 125 gr bloem
    • snufje zout
    • 225 ml water
    • 110 gr boter
    • 3 grote eieren
    • Voor de roomvulling
    • 300 ml slagroom
    • 1 theelepel vanille extract
    • Voor de chocoladelaag
    • 110 gr pure chocolade, gesmolten
    • 1 eetlepel golden syrup of stroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier
    2. Voor het soezendeeg:

    3. Zeef de bloem in een kom en voeg zout toe. Zet opzij.
    4. Breng het water met de boter in een pannetje aan de kook, roer voortdurend tot het is gesmolten. Voeg de bloem toe aan het kokende water en blijf kloppen tot je een deeg krijgt. Haal van het vuur en voeg de eieren een voor een toe, en klop steeds krachtig door na elke toevoeging.
    5. Vul een spuitzak met het deeg en spuit 16 langwerpige vormpjes van ongeveer 3x6 cm op de bakplaat, en hou steeds 5 cm ruimte vrij tussen elke éclair.
    6. Bak het soezendeeg 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Prik een gaatje in elke eclair, zodat daar later de vulling ingespoten kan worden. Laat helemaal afkoelen.
    7. Voor de vulling:

    8. Klop de slagroom met het vanille extract stijf.
    9. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit dit in de afgekoelde éclairs via het gaatje.
    10. Voor de chocoladelaag:

    11. Meng de gesmolten chocolade met de siroop. Strijk de chocolade met een lepel over de bovenkant van de éclairs.
    12. Zet minstens 30 minuten in de koelkast voor serveren.

    Tip

    Net voordat je het soezendeeg in de oven zet, kun je wat water op de bodem van de oven spetteren, om wat stoom te krijgen. Dit helpt om het deeg meer te laten rijzen en mooi luchtig te worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren