Chocolade-hazelnoot Palmiers (vlinderkoeken)

    (3)

    Je maakt van kant en klaar bladerdeeg, chocoladepasta en hazelnoten in een oogwenk deze overheerlijke vlinderkoeken, oftewel palmiers!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 groot vel bladerdeeg, ontdooid
    • 250 gr chocoladepasta (bijv. Nutella)
    • 40 gr fijngehakte, geroosterde hazelnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Leg het bladerdeeg uit op een plat werkoppervlak. Besmeer met chocoladepasta en bestrooi met hazelnoten.
    2. Rol vanaf de lange kant van het bladerdeeg het deeg strak op tot het midden. Herhaal dit met de andere lange kant tot je tegen de eerste rol aan komt. Zet ongeveer 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
    3. Verwarm de oven voor op 230°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    4. Snij het deeg in plakken van 2 cm dik. Leg de plakjes op de bakplaat.
    5. Bak 6-7 minuten tot de koekjes goudkleurig zijn. Draai ze om en bak nog eens 4-5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren