Paprika-linzensoep

    Een eenvoudig te maken, voedzame soep met rode paprika, linzen, tomaat en specerijen als paprikapoeder en kurkuma. Laat de Parmezaanse kaas achterwege en je hebt een vegan soep!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 100 gr ui, fijngehakt
    • 200 gr rode paprika, in stukjes
    • 1 eetlepel fijngesneden knoflook
    • 140 gr rode linzen
    • 800 ml water
    • 1 1/2 groentebouillonblokjes, verkruimeld
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
    • 40 gr Parmezaanse kaas, geschaafd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur en roerbak de uien, rode paprika en knoflook 2 minuten.
    2. Roer de linzen erdoor en voeg water, verkruimelde bouillonblokjes, tomaten, oregano, paprikapoeder en kurkuma toe. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten koken, tot de linzen gaar zijn.
    4. Voeg nog wat water toe als de soep te dik is. Bestrooi met basilicum en Parmezaanse kaas om te serveren.

    Tip

    Deze soep kun je goed invriezen, dus maak gerust een dubbele portie!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties