Glutenvrije meelmix met arrowroot

    Arrowroot is een zetmeel gemaakt van pijlwortel en is erg geschikt voor glutenvrij bakken. Maak je eigen glutenvrije meel en bewaar in een luchtdichte trommel voor heerlijke zelfgemaakte glutenvrije baksels! Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ,3 kg glutenvrij meel

    • 475 gr witte rijstmeel
    • 240 gr glutenvrij havermeel
    • 240 gr aardappelzetmeel
    • 190 gr arrowroot
    • 160 gr zilvervliesrijstmeel (brown rice flour)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Schep het meel in een grote container met deksel. Sluit goed af en schud tot het goed gemengd is.
    2. Bewaar in een luchtdicht afgesloten trommel op een droge plek of in de koelkast. Het blijft een aantal maanden goed. Je kunt het ook invriezen, dan blijft het tot 8 maanden goed.

    Tips

    Bewaar in een luchtdichte trommel voor het beste resultaat.
    Check de verpakking of het havermeel 100% glutenvrij is, want dit kan nog wel eens varieren.

    Aardappelzetmeel

    Let op: aardappelzetmeel is niet hetzelfde als aardappelmeel, het zetmeel is witter en fijner van structuur.

    Video

    Glutenvrije meelmix met arrowroot
    Glutenvrije meelmix met arrowroot

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren