Zelfgemaakte kwark

    16 uur 20 minuten

    Je kunt kwark zelf thuis maken, met melk en karnemelk. Heerlijk als dessert met wat vers fruit.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 475 ml melk
    • 120 ml karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 16uur  ›  Klaar in:16uur20min 

    1. Breng melk zachtjes aan de kook in een pan. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    2. Klop met een garde de karnemelk door de afgekoelde melk en laat 8 uur tot een nacht op kamertemperatuur staan. Schep dan het mengsel in een stuk kaasdoek over een kom en laat 8 uur of een nacht in de koelkast uitlekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren