Ontbijt brownies

    (49)

    Er zit geen chocolade in deze brownies, en toch smaken ze heerlijk! Havermout, lijnzaad, glutenvrij meel, gepureerde bananen en een paar andere ingrediënten worden gecombineerd en gebakken en vormen deze handige ontbijtrepen.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 120 gr snelkokende havermout
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 95 gr lijnzaadmeel
    • 70 gr glutenvrij meel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 banaan, gepureerd
    • 60 ml rijstmelk
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik van 20x25 cm in.
    2. Meng havermout, bruine suiker, lijnzaad, glutenvrij meel, bakpoeder, kaneel en suiker samen in een kom. Meng banaan, rijstmelk, ei en vanille extract samen in een andere kom. Schenk het banaanmengsel bij het meelmengsel en roer door. Schenk het beslag in de voorbereide bakvorm.
    3. Bak de brownies ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt. Dek het bakblik af met een schone theedoek om het vocht erin te houden, minstens 5 minuten voor je het serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (49)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren