Avocado pesto met courgette pasta

    (9)

    Verse courgetti (pasta van courgette) wordt gemengd met een romige avocado pesto en kip. Een snel en makkelijk gerecht, low carb en gezond!


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 courgettes, uiteindjes eraf
    • 1 rijpe avocado, geschild en gehalveerd
    • 5 eetlepels pesto, of meer naar smaak
    • 1 kipfilet
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • snufje zout en zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak lange slierten van de courgette met een spiralizer.
    2. Pureer de avocado in een kleine kom en meng de pesto erdoor.
    3. Sla de kipfilet plat met een vleeshamer. Bestrooi beide kanten met paprikapoeder, zout en zwarte peper.
    4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of wok op medium vuur. Bak de kip goudbruin (een vleesthermometer moet minstens 74°C aangeven), ongeveer 6 minuten per kant. Laat 5 minuten afkoelen, snij dan in kleine stukjes.
    5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of wok op medium vuur. Voeg de courgetti toe; roerbak tot het iets zachter is, 5-7 minuten. Roer de avocado-pesto en stukjes kip erdoor; roerbak 3-5 minuten mee. Bestrooi met Parmezaanse kaas voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren