Spruitentaart

    Onze kinderen wilde geen spruiten eten, totdat ik dit recept kreeg!

    Chribrek

    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr schoongemaakte kleine spruiten
    • 250 gr spekblokjes
    • 150 gr gehakte walnoten, hazelnoten, cashewnoten of amandelen
    • 250 gr geraspte oude kaas
    • 7 plakjes roomboter bladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 7 plakjes bladerdeeg ontdooien.
    2. Maak de spruitjes schoon, 5 minuten koken en laten afkoelen.
    3. Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en hussel heel goed door elkaar, dus spruitjes, noten, spekblokjes en geraspte kaas.
    4. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met 6 plakjes bladerdeeg, zonder deze uit te rollen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
    5. Vul de springvorm met alle ingrediënten en maak van het 7e plakje bladerdeeg mooie reepjes. Daarmee bekleed je de ingrediënten, zoals bij een appeltaart.
    6. Zet de spruitentaart 20-25 minuten in het midden van de oven!

    Tip

    Het is een hoofdgerecht en hierbij kun je een hele simpele salade bijdoen van ijsbergsla met rode ui en kleine gehalveerde tomaatjes! SMAKELIJK

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren