Dennenappel kaasspread

    (23)

    Een heerlijk zelfgemaakte kaasspread van roomkaas en geitenkaas, versierd met amandelen zodat het lijkt op een dennenappel. Leuk idee als hapje voor de feestdagen!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 115 gr geitenkaas, op kamertemperatuur
    • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
    • 2 eetlepels verse dragon, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
    • 1/2 teentje knoflook, fijngesneden, of meer naar smaak
    • snufje cayennepeper, of meer naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • 150 gr hele amandelen
    • 3 grote, verse takjes rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de roomkaas, geitenkaas, peterselie, dragon, tijm, knoflook, cayennepeper, zout en zwarte peper samen in een kom.
    2. Schep de kaasspread op een schaal en vorm het tot een ovaal met een puntje, als een dennenappel.
    3. Begin aan de spitse kant en druk amandelen in de kaas zo dat het puntje van de amandel naar buiten en naar beneden wijst en zorg ervoor dat de hele kaas bedekt is met amandelen. Steek de rozemarijntakjes in de bovenkant als dennennaalden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (23)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren