Schwarzwalder Kirsch

    (183)
    2 uur 10 minuten

    Deze Schwarzwalder Kirschtorte is een chocoladecake in laagjes, besprenkeld met Kirsch en een kersenvulling. Wordt ook wel zwarte woudtaart of schwarzwalder kersentaart genoemd.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Cake
    • 200 gr bloem
    • 50 gr goede kwaliteit cacaopoeder
    • 1½ theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 100 gr boter of margarine
    • 300 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 350 ml karnemelk
    • 120 ml Kirsch
    • Vulling
    • 125 gr boter
    • 425 gr poedersuiker
    • snufje zout
    • 1 theelepel sterke filterkoffie
    • 2 potten (van 350 gr) kersen, uitgelekt
    • Garnering
    • 500 ml slagroom
    • ½ theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel Kirsch
    • 30 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee ronde bakvormen van 20 cm met cirkels van bakpapier. Zeef bloem, cacao, baksoda en 1 theelepel zout samen. Zet opzij.
    2. Mix boter en suiker samen tot het licht en luchtig is. Klop de eieren en vanille er doorheen. Mix het meelmengsel erdoor, afwisselend met karnemelk, tot het goed gemengd is. Schenk in de twee bakvormen.
    3. Bak 35 - 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ene prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat helemaal afkoelen, en snij dan elke cake horizontaal doormidden, zodat je in totaal 4 lagen hebt. Besprenkel de lagen cake met 120 ml Kirschwasser.
    4. Klop de boter tot het licht en luchtig is. Voeg poedersuiker, snufje zout en koffie toe; klop tot een glad mengsel. Als het te dik is, kun je nog wat kersensap of melk toevoegen. Verspreid 1/3 van de vulling over de eerste laag cake. Bedek met 1/3 van de kersen. Herhaal met de resterende lagen.
    5. Klop in een kom de slagroom stijf. Klop 1/2 theelepel vanille extract en 1 eetlepel Kirsch erdoor. Bestrijk hiermee de bovenkant en zijkanten van de taart. Bestrooi met chocoladekrullen (gebruik een groenteschiller).

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (183)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren