Chocolate chip koekjes met karamel

    (17)

    Deze traditionele 'chocolate chip cookies' worden verrijkt met grof zout en stukjes zachte zoete karamel (salted caramel) voor een bijzonder lekkere smaakcombinatie.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel grof zout
    • 255 gr bruine basterdsuiker
    • 225 gr boter (ongezouten), gesmolten
    • 50 gr suiker
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille extract
    • 335 gr chocolate chips (of chocoladereep in stukjes gehakt)
    • 18 zachte caramel snoepjes (bijv. van Werther's), elk in 6 kleine stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Meng bloem, bakpoeder en zout samen in een kom.
    3. Klop bruine suiker, boter en suiker met een elektrische mixer samen in een kom tot een romig mengsel. Klop de eieren er een voor een door tot het goed gemengd is. Klop vanille extract erdoor. Roer bloemmengsel door het botermengsel tot het net is gemengd. Schep de chocolate chips erdoor.
    4. Verdeel het deeg in 36 balletjes (elk 2 eetlepels vol) en leg ze op een bakplaat. Druk 3 karamelstukjes in elk deegballetje.
    5. Bak 13 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes van de koekjes goudbruin zijn. Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (17)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren