Borrelbrood met spek en kaas

    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />

    Borrelbrood met spek en kaas

    Borrelbrood met spek en kaas

    (48)
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een rustiek brood wordt gevuld met spek en kaas, overgoten met gesmolten kruidenboter en dan gebakken in de oven tot de kaas gesmolten is. Vervolgens kan iedereen van het brood stukjes af trekken. Dit plukbrood of borrelbrood is een heerlijk idee voor een borrel of als hapje voor Kerst!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 3 plakjes spek
    • 1 rond zuurdesem brood
    • 225 gr plakjes kaas
    • 115 gr boter, gesmolten
    • 1 eetlepel mix voor saladedressing (ranch)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Bak het spek uit in een grote koekenpan op medium vuur, in ongeveer 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij in reepjes van 1 cm.
    3. Snij het brood horizontaal en verticaal in tot halverwege, zodat je blokjes krijgt. Steek plakjes kaas en stukjes spek in de spleten.
    4. Meng gesmolten boter met de saladedressing in een klein kommetje; schenk dit over het brood, zodat het ook tussen de sneetjes komt. Wikkel het brood helemaal in in aluminiumfolie en leg op een bakplaat.
    5. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog zo'n 10 minuten, tot de kaas gesmolten is en het spek knapperig.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (48)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren