Sinaasappel semifreddo

    8 uur 25 minuten

    Een romig, Italiaans ijsdessert gemaakt met sinaasappel, suiker, eieren en room. Perfect voor een bijzondere gelegenheid, want je kunt het zelfs een paar weken vantevoren maken indien nodig. Ik heb het voor Kerst gemaakt in de vorm van een kerstboom.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 blaadjes gelatine
    • 100 ml sinaasappelsap
    • 100 gr suiker
    • 2 eieren, gesplitst
    • 1 eidooier
    • 250 gr slagroom
    • 1 theelepel sinaasappelextract
    • 1 middelgrote sinaasappel, voor garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur25min 

    1. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water tot ze zacht zijn, ongeveer 5 min. Knijp overtollig vocht eruit en doe dan in een kleine pan. Voeg sinaasappelsap toe en verhit op laag vuur. Lata koken tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Doe de 3 eidooiers in een kom met suiker. Mix met een elektrische mixer tot een licht en luchtig mengsel. Klop in een andere kom, met schone kloppers de 2 eiwitten stijf. Zet opzij.
    3. Klop in een derde kom de slagroom stijf; schep dit door het eidooiermengsel. Schep dan voorzichtig de eiwitten erdoor, het sinaasappel-gelatinemengsel en het sinaasappel extract.
    4. Schenk het mengsel in een puddingvorm (ik heb een vorm van een kerstboom gebruikt) en zet een nacht in de vriezer. Als je het wilt serveren, dip dan de vorm in heet water om de bodem en zijkanten los te krijgen en draai om op een schaal. Decoreer met sinaasappelpartjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren