Gebakken rode kool met noten

    Rode kool op eens een wat andere manier bereid, namelijk gebakken met lente-ui en noten!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rode kool
    • 1 ui
    • 4 eetlepels boter
    • 1 kopje pecannoten (of walnoten)
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 bosje lente-ui
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snij de rode kool fijn en knijp erin met beide handen, om het wat zachter te maken. Snij de ui zeer fijn.
    2. Smelt 2 eetlepels boter in een pan. Voeg kool en ui toe. Doe de deksel op de pan en laat op medium vuur koken, roer af en toe door.
    3. Laat 10 minuten koken, en voeg dan de rest van de boter toe, en de noten en suiker. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de fijngesneden lente-ui erdoor en roerbak nog eens 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren