Bananenbrood met chocola

    (522)
    1 uur 25 minuten

    Gebruik hele rijpe bananen voor deze cake die vol zit met stukjes chocola. Heerlijk bij een kopje thee! Bekijk ook de video van dit recept.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 3 rijpe bananen, gepureerd
    • 1 eetlepel melk
    • 1 theelepel kaneel, of naar smaak
    • 110 gr boter, zacht
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 170 gr pure chocolade in stukjes (of chocolate chips)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een cakeblik in of bedek met bakpapier.
    2. Mix bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een kom. Meng bananen, melk en kaneel in een andere kom. Klop de boter en suiker in een derde kom tot het licht en luchtig is. Voeg eieren een voor een toe en mix goed door na elke toevoeging. Roer het bananenmengsel door het botermengsel. Roer het meelmengsel erdoor tot het net gemengd is. Schep de stukjes chocolade erdoor. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm.
    3. Bak in ongeveer 70 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake verder op een rooster laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (522)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren