Zweedse chocoladeballetjes

    (59)
    2 uur 20 minuten

    Een favoriet in Zweden, deze chocoladeballetjes (die je niet hoeft te bakken) worden gemaakt met havermout, suiker, cacao, boter en gesmolten chocolade en gerold in geraspte kokos. Je kunt ze ook in hagelslag of geroosterde, fijngehakte amandelen rollen. Serveer ze in papieren mini-vormpjes.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 48 bonbons

    • 325 gr havermout
    • 250 gr suiker
    • 45 gr cacaopoeder
    • 225 gr boter of margarine, zacht
    • 2 eetlepels sterke koffie
    • 1 theelepel vanille extract
    • 60 gr pure chocolade, gesmolten
    • 25 gr kokosvlokken (of geraspte kokos)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Meng havermout, suiker en cacao in een kom. Voeg boter toe en mix met je handen tot een dik mengsel. Mix de koffie, vanille en chocolade er goed doorheen.
    2. Doe de kokosvlokken in een kleine kom. Neem kleine hoeveelheden van het mengsel af en rol tot kleine balletjes van 2 tot 3 cm en rol ze daarna door de kokos. Je kunt ze direct eten, of zet ze nog zo'n 2 uur in de koelkast om steviger te worden.

    NB

    Deze chocoladeballetjes worden ook vaak gemaakt met toevoeging van 'Punsch' likeur of arrak extract, waardoor ze de naam 'arrak ballen' krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (59)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren