Dadelsiroop

    2 uur 10 minuten

    Dadelsiroop kun je heel eenvoudig zelf maken en is een gezond alternatief voor suiker. Je kunt de dadelsiroop in smoothies, sappen, chocolademelk of cake etc. gebruiken.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 400 ml

    • 1 grote mok (ongeveer 10 stuks) gedroogde dadels
    • 1½ grote mok water
    • 1 theelepel citroensap (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwijder de pitten uit de dadels en laat de dadels 2 uur in water weken.
    2. Doe de dadels met het water in een keukenmachine, voeg citroensap toe (optioneel, maar zo blijft de siroop langer goed) en pureer tot je een dikke vloeibare siroop hebt (geen pasta).
    3. Gebruik in de plaats van suiker in dezelfde hoeveelheid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren