Emma's regenboog taart

    2 uur 30 minuten

    Een regenboog taart heeft 6 lagen cake. Ze zijn op elkaar gestapeld met daar tussen een botercreme laagje.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 regenboogtaart

    • 700 gr boter
    • 700 gr basterdsuiker
    • 3 zakjes vaniliesuiker
    • 9 eieren
    • 700 gr zelfrijzend bakmeel
    • Voor de kleuren
    • beetje melk
    • kleurstof van de regenboog ( je kan ook gaan mengen )
    • Voor de botercreme
    • 400 gr boter
    • 800 gr poedersuiker
    • 125 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bestuif de bakvormen met bloem.
    2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot het romig en lichtgeel is. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje meel toe en blijf mixen. Mix nu het beslag op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een glad en luchtig beslag
    3. Doe een beetje melk in de 6 kommetjes en meng in elke kom 1 kleur, en meng dit goed door de melk.
    4. verdeel het cakebeslag in de 6 kommen met kleurstof (je kan met een vork het door elkaar mengen)
    5. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak de cakes zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Stort de cakes en vul de vormen met het overgebleven beslag en bak ook deze 3 cakes in 20 minuten gaar.
    6. Laat de cakes helemaal afkoelen. Maak de glazuur door boter 5 minuten te mixen tot het licht en romig is. Voeg de poedersuiker in gedeelten toe, blijf mixen. Voeg als laatste de melk toe en mix dit in nog eens 2 minuten goed door.
    7. Leg de eerste cake onderop op een taartschaal en bestrijk met boterroomglazuur. Leg de volgende cake er bovenop en bestrijk weer met glazuur. Herhaal dit met de andere kleuren. Smeer als laatste de hele taart (de bovenkant en zijkanten) in met een dun laagje boterroomglazuur.
    8. nu kunt u de taart gaan decoreren. zelf heb ik er confetti op gedaan, om het er feestelijke uit te laten zien. maar je kan zelf weten wat je doet.
    9. voorbereiding 1 uur bereiding 1 uur afwerken half uurtje

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren