Tortellini in een romige tomatensaus

    (1956)

    Een snel en makkelijk recept om te maken. Kaas tortellini met een romige saus met tomaat en spinazie. Heerlijk voor een doordeweekse maaltijd!


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr verse kaas tortellini
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
    • 30 gr fijngehakte verse spinazie
    • ½ theelepel zout
    • ¼ theelepel peper
    • 1½ theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel fijngehakte verse knoflook
    • 2 eetlepels bloem
    • 175 ml melk
    • 175 ml slagroom
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de tomatenblokjes, spinazie, zout, peper, basilicum en knoflook in een grote pan op medium vuur. Roerbak tot het mengsel begint te bubbelen.
    2. Mix in een kom bloem, melk en slagroom samen. Voeg dit mengsel toe aan de tomaten, samen met de Parmezaanse kaas. Verwarm goed door, zet het vuur dan lager en laat 2 minuten sudderen tot het dikker is.
    3. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook gaar in 2 tot 3 minuten.
    4. Giet de tortellini af (maar spoel niet af) en voeg ze toe aan de saus. Roer om en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1956)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren