Pittige tempeh
1 / 1 Foto van:  ElsFranssen
Blader

Pittige tempeh

  • 4 1
  • 18
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 10min

Dit recept heb ik een aantal jaren geleden van mijn Surinaamse collega gekregen en ik maak het nog regelmatig. Serveer er rijst en geroerbakte groenten bij (bijvoorbeeld een mix van andijvie, paksoi, komkommer, bleeksederij, stukjes wortel en doperwten). Moi se bhojan kario! (Eet Smakelijk in het Hindostaans)

Pelouche Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 blok tempeh
  • plantaardige olie
  • 1 middelgrote gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook, geperst of fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel Ketjap manis (zoete ketjap)
  • 1 theelepelTrassie (indien je dat wenst)
  • 1/2 kopje water
  • suiker, naar smaak
  • zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

  1. Snij de tempeh in blokjes.
  2. Verhit wat olie in een pan op zacht vuur en frituur hierin de tempeh heel even lichtbruin aan.
  3. Haal de tempeh uit de pan, voeg wat extra olie toe en voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe. Bak even kort aan (30 seconden).
  4. Voeg de pepertjes, tomatenpuree, trassi en zoete ketjap toe en blijf roeren op zacht vuur (ongeveer 1 minuut).
  5. Voeg 1/2 kopje water toe en blijf roeren totdat alles goed warm is.
  6. Voeg de tempeh toe, roer goed door elkaar en breng op smaak met wat zout en een beetje suiker.
  7. Variant: voeg na het 1/2 kopje water wat roerbakgroenten toe, roerbak deze even kort aan (1-2 minuten) en voeg dan pas de tempeh toe.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

3

Heeft je collega je ook het recept gegeven voor echte Hindoestaanse roti kip? Ik heb dan zeker interesse!!!!! Groetjes! - 23 jan 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties