Warme Thaise boerenkoolsalade

    Boerenkool wordt gebakken met gember, knoflook en limoensap en geserveerd met pinda's en verse munt voor een Thais geinspireerde salade.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 rode ui, dun gesneden
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel fijngesneden verse gember
    • 2 theelepels gedroogde chilivlokken
    • 4 wortels, fijngesneden
    • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 8 bladeren bloemkool, harde stelen verwijderd en blad in kleine stukjes
    • 5 takjes verse koriander, grof gehakt
    • 1 limoen, uitgeperst
    • 2 theelepels vissaus
    • 1/2 theelepel limoenrasp, of naar smaak
    • 1 kleine komkommer, in dunne reepjes
    • 35 gr geroosterde pinda's (optioneel)
    • 4 takjes verse munt, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit een pan met zware bodem, of een wok op medium vuur; voeg olijfolie toe en draai rond in de pan. Roerbak de ui in de hete olie tot ze glazig zijn, 3 tot 4 minuten. Voeg knoflook, gember en chilivlokken toe; roerbak tot de knoflook en gember iets bruin zijn en geurig, ongeveer 1 minuut.
    2. Roer wortel en selderij erdoor; roerbak 1 minuut. Voeg boerenkool en koriander toe; roerbak tot de boerenkool wat geslonken is, 45 sec. Roer limoensap, vissaus en limoenrasp door het mengsel.
    3. Serveer de boerenkoolsalade met komkommer, pinda's en munt erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren