Bananenbrood marmercake

    (5)
    1 uur 15 minuten

    Pure chocolade geeft een prachtig marmereffect in dit malse, smeuige recept voor bananenbrood, gemaakt met Griekse yoghurt en minder suiker dan in andere cakes.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 5 eetlepels heet water
    • 20 gr cacaopoeder
    • 2 grote overrijpe bananen, geprakt
    • 100 gr Griekse yoghurt
    • 115 gr boter, gesmolten
    • 110 gr bruine suiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 eetlepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in.
    2. Klop bloem, baksoda en zout samen in een kom.
    3. Klop heet water en cacaopoeder in een grote kom samen tot een glad mengsel.
    4. Meng gepureerde bananen, Griekse yoghurt, boter, bruine suiker, eieren en vanille extract in een andere grote kom; meng goed door. Schep het meelmengsel erdoor tot het goed gemengd is.
    5. Mix de helft van het bananenmengsel door het cacaomengsel tot het goed gemengd is.
    6. Schep het bananenbeslag en het cacaobeslag afwisselend in de cakevorm.
    7. Bak 55 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Nanda
    van
    0

    Bijzondere cake, lekkere smaak. De banaan is niet te overheersend en de chocola past er erg goed bij. Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt in plaats van bloem en geen baksoda.  -  20 jan 2017

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren