Pilaf

    Pilaf

    13keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Hier zijn vele versies van, maar ik vind deze het lekkerst, met pittige gehaktballetjes. De ingrediënten kun je goed bewaren, dus makkelijk voor als je een keer geen boodschappen wilt of kunt doen. De hoeveelheden doe ik altijd op gevoel en naar smaak, maar ik heb hier een indicatie gegeven.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 400 gr gehakt
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 theelepels sambal
    • snufje cayennepeper
    • zout en peper
    • 1 middelgrote ui
    • klontje boter
    • 1 blikje tomatensaus
    • 2 eetlepels ketjap
    • 1 blikje perziken, op sap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng het gehakt met twee teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, een beetje cayennepeper, zout en peper naar smaak. Het moet goed pittig worden, dus doe eventueel wat extra sambal erdoor. Draai hier balletjes van.
    2. Snij de ui in grove stukken.
    3. Braad de balletjes aan in een klontje boter. Als ze bijna klaar zijn, doe je de ui erbij. 2 minuten doorbakken.
    4. Voeg dan de tomatensaus, ketjap, een uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel sambal erbij en nog wat zout en peper naar smaak en roer door. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg een klein beetje perziksap toe om te verdunnen. Ondertussen kun je wat rijst koken.
    5. Als de tomatensaus warm is en de gehaktballetjes gaar, snij je de perzik in grove stukken en roer je die door de saus. Even doorwarmen en met rijst (bijvoorbeeld basmati) serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Ali
    van
    0

    Gewoon heerlijk! - 20 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren