Sinaasappel-notencake

    (223)
    1 uur 15 minuten

    Een makkelijke cake om te maken en heerlijk bij een kopje thee. Cake gemaakt met sinaasappelrasp, -sap en walnoten en overgoten met een sinaasappelglazuur.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 120 gr margarine
    • 220 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel rasp van sinaasappelschil
    • 125 ml vers sinaasappelsap
    • 300 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 60 gr gehakte walnoten (optioneel)
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 55 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in.
    2. Meng bloem, bakpoeder, zout en noten in een grote kom. Klop de margarine en 220 gr suiker in een andere kom romig. Roer rasp en 125 ml sinaasappelsap erdoor. Schenk bij het meelmengsel en roer door. Schenk in de cakevorm.
    3. Bak 1 uur in de voorverwarmde vorm tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven, maar laat in de vorm zitten.
    4. Meng 125 ml sinaasappelsap met 55 gr suiker in een kleine pan. Verhit tot de suiker is opgelost. Schenk het glazuur over de warme cake. Laat 10 minuten in de vorm staan totdat je de cake op een rooster uitstort om verder te laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (223)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren