Tropical Fantasy

    6 uur 20 minuten

    Deze taart maak je zonder te bakken! Een heerlijke laagjestaart gemaakt met kaneelbeschuitjes, kokos, abrikozen en botercreme.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 laagjestaart

    • 200 gr (marigold) roomboter
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille- of amandelessence
    • 100 ml rum
    • 1 tot 2 eetlepels water of vruchtensap
    • 1 pak kaneelbeschuitjes
    • 50 tot 75 gr chocoladehageslag
    • 100 gr geraspte kokosnoot
    • 1 blik abrikozen (voor de garnering)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 6uur in de koelkast  ›  Klaar in:6uur20min 

    1. Verwijder de bruine schil van de kokosnoot. Rasp de kokosnoot en laat deze ca. 5 min. in de oven op lage stand verflauwen. Laat de geraspte kokosnoot daarna helemaal afkoelen.
    2. Roer ondertussen de roomboter met de poedersuiker en de vanille tot een romige botercreme .
    3. Verdun de rum met 1 of 2 eetlepels water of vruchtensap. Dompel vluchtig de beschuitjes in de verdunde rum en bedek de bodem van een glazen ovenschaal (22x22x7 cm, ongeveer A4 formaat) helemaal met de gedrenkte beschuitjes.
    4. Smeer hierover een dikke laag botercreme en bestrooi het geheel met de chocoladehagelslag.
    5. Herhaal de lagen totdat alle beschuitjes zjin gebruikt besmeer de bovenste laag met botercreme en bestrooi deze met de afgekoelde kokosnoot.
    6. Garneer de schaal met de abrikozen. Laat de taart in de koelkast opstijven.

    Tip

    Het is lekker met koffie. De abrikozen kunnen ook vervangen worden door ananasschjifjes en kersen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren