Tomaten-bonensoep met aardappel en champignons

    Een eenvoudige tomaten-groentensoep met bonen, zonder extra zout, suiker of andere niet-natuurlijke ingrediënten.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 7 tomaten, of meer naar smaak
    • 1 zoete ui, fijngesneden
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel bieslook
    • 1 snufje geraspte sinaasappelschil
    • 1 snufje geraspte citroenschil
    • 2 aardappels, in blokjes, of meer naar smaak
    • 4 champignons, of meer naar smaak
    • 350 gr gekookte zwarte bonen, of meer naar smaak
    • 2 theelepels zout, of naar smaak (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Pureer de tomaat in een keukenmachine.
    2. Schenk de gepureerde tomaat in een grote pan en zet op medium vuur. Roer ui, knoflook, basilicum, bieslook, sinaasappel- en citroenrasp erdoorheen. Laat zachtjes koken tot het schuimig is, 7-10 minuten.
    3. Roer aardappel, champignons, zwarte bonen en (optioneel) zout door het tomatenmengsel, laat zachtjes koken tot ook de aardappel gaar is, minstens 30 minuten.

    Tip:

    Je kunt de tomaat ook iets grover laten als je dat lekkerder vindt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren