Oyakodon (Japanse rijstbowl met kip en ei)

    (102)

    Japans 'comfort food'. Oyakodon bestaat uit kip en losgeklopte eieren, gekookt in een zoete, hartige bouillon en gegeten in een kom op een bedje van rijst.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 385 gr ongekookte jasmijnrijst
    • 950 ml water
    • 4 kippendijen (zonder vel en bot), in kleine stukken
    • 1 ui, door de helft en dan dun gesneden
    • 475 ml dashi bouillon, gemaakt met dashi poeder
    • 60 ml sojasaus
    • 3 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn)
    • 3 eetlepels bruine suiker
    • 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Spoel de rijst 3 tot 4 keer af met water tot het spoelwater helder is; laat goed uitlekken. Breng de rijst met 950 ml water aan de kook op. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de rijst in 20-25 minuten koken tot het gaar is en het vocht is geabsorbeerd.
    2. Doe de kip in een pan met anti aanbaklaag en een deksel; roerbak tot de kip gaar is en iets bruin wordt, ongeveer 5 minuten. Roer de ui erdoor, roerbak tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer met een garde de sojasaus, mirin en bruine suiker erdoor, tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat zachtjes koken, tot het iets is ingekookt, ongeveer 10 minuten.
    3. Klop de eieren in een kom en schenk over de kip en de bouillon. Doe de deksel op de pan; zet het vuur lager en laat 5 minuten stomen, tot het ei gaar is. Haal van het vuur.
    4. Verdeel de gekookte rijst over 4 kommen, schep 1/4 van het kip/eimengsel over elke kom en schenk iets van de soep erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (102)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren