Pinda kipsaté

    (676)
    2 uur 30 minuten

    Waarom zou je naar een Thais restaurant gaan als je het zelf kunt maken? Deze heerlijke Thaise kipsaté wordt gemarineerd in een pinda-soja-citrus saus. Perfect voor een feestje.


    653 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels pindakaas (zonder noot)
    • 7 eetlepels sojasaus
    • 7 eetlepels citroen- of limoensap
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels currypoeder
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 eetlepel hete saus, zoals Tabasco
    • 6 kipfilets, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Meng in een kom de pindakaas, sojasaus, limoensap, suiker, currypoeder, knoflook en hete saus. Leg de kip in de marinade en zet in de koelkast. Laat de kip minstens 2 uur marineren; een hele nacht is het beste.
    2. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    3. Rijg de kip aan satéprikkers en grill ze 5 minuten per kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (676)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren