Teriyaki kip wraps

    Teriyaki kip wraps

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    1uur13min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Knapperige kip in een rijke teriyaki saus, geserveerd op tortilla's en bedekt met een Japanse komkommersalade. Smullen!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Japanse komkommersalade
    • 3 komkommers, hele dunne plakjes
    • 1 eetlepel grof zeezout
    • 4 eetlepels rijstazijn
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 2 theelepels suiker
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
    • Teriyakisaus
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels mirin
    • 2 eetlepels sake
    • 2 eetlepels suiker
    • Kip
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 6 kippendijen (met bot en vel)
    • Toppings
    • 6 tortilla's
    • 225 gr zure room
    • 3 eetlepels Sriracha chilisaus
    • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
    • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 23min  ›  Extra tijd: 25min  ›  Klaar in:1uur13min 

    1. Doe de plakjes komkommer in een vergiet in de gootseteen. Bestrooi met zout en roer door. Laat 20 minuten staan. Spoel de komkommer met koud water heel goed af. Laat uitlekken.
    2. Mix rijstazijn, 1 eetlepel sojasaus, 2 theelepels suiker en sesamolie samen in een kom. Voeg de komkommer en sesamzaadjes toe. Roer voorzichtig door en zet in de koelkast.
    3. Klop 3 eetlepels sojasaus, de mirin, sake en 2 eetlepels suiker met een garde in een kleine kom om teriyakisaus te maken.
    4. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Prik het vel van de kip overal in met een vork; leg met de huid naar beneden in de hete olie. Bak tot het goudbruin is, in 12 minuten. Draai om en bak ook de andere kant bruin in 7 minuten.
    5. Zet het vuur lager; schenk de teriyaki saus over de kip. Kook tot de saus dikker wordt, in ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur. Doe de deksel erop en laat 5 minuten rusten. Snij de kip in reepjes en leg in een kom; voeg de teriyaki saus uit de pan toe en roer om.
    6. Bak de tortilla's in een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn en, 1-2 minuten per kant. Wikkel in een schone theedoek om warm te houden.
    7. Meng zure room en chilisaus door elkaar in een kleine kom.
    8. Verdel de teriyaki kip over de tortilla's. Besprenkel met de zure room. Schep de komkommersalade eroverheen, evenals de lente-ui en zwarte sesamzaadjes.

    Tip:

    Je kunt de komkommersalade al een dag vantevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren