Vegan ontbijtbowls

    (12)

    Tofu kun je als roereieren bereiden. Door wat kruiden toe te voegen zullen zelfs niet-veganisten het verschil niet merken! Iedereen kan met dit recept z'n eigen ontbijtbowls samenstellen.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 1 pakje (400 gr) stevige tofu, uitgelekt
    • ½ theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1½ theelepel uienpoeder
    • 1½ theelepel knoflookpoeder
    • ½ theelepel gemalen kurkuma
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 165 gr fijngesneden rode ui
    • 2 jalapeno pepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
    • ½ theelepel zout
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 350 gr fijngehakte tomaten
    • 1½ theelepel komijn
    • 10 gr verse gehakte koriander
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 450 gr zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
    • 240 gr gebakken rosti
    • 1 avocado - geschild en in plakjes
    • 1 theelepel vers citroensap
    • 10 gr verse gehakte koriander om te garneren
    • 1 theelepel hete pepersaus, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit een grote zware koekenpan voor op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels olie toe. Breek de tofu in stukjes, bestrooi met zout en peper en roerbak dan in de pan met een dunne metalen spatel, tot het vocht uit de tofu verdampt en de tofu bruin wordt, in 10 minuten. Zorg dat je de korstjes van de bodem goed los schraapt zodat het niet aanbakt.
    2. Voeg knoflook, uienpoeder, kurkuma, citroensap en 1 eetlepel olie toe en roerbak nog 5 minuten.
    3. Verhit een pan met zware bodem voor op middelhoog vuur. Bak de uien en jalapenopepers met een snufje zout tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook toe en roerbak 30 sec tot het gaat geuren. Voeg tomaten, komijn en resterende zout toe; roerbak tot de tomaten saus worden, ongeveer 5 minuten. Voeg verse koriander en citroensap toe. Laat de koriander slinken. Voeg bonen toe en verwarm goed door, ongeveer 2 minuten. Proef en breng eventueel nog op smaak.
    4. Schep wat rosti in elk kommetje, vervolgens een schep bonen en een schep tofu. Top met avocado, een scheutje citroensap en een beetje verse koriander. Serveer met hete pepersaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren