Lauwwarme boerenkoolsalade met appel

    (17)

    Deze salade met boerenkool, champignons en uien krijgen een natuurlijke zoete smaak van paprika en appel en dit wordt perfect gebalanceerd door de balsamico vinaigrette.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 rode paprika, dun gesneden
    • 1 groene paprika, dun gesneden
    • 12 champignons, gehalveerd
    • 4 lente-uitjes, gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel zeezout
    • 180 gr boerenkool, harde steeltjes verwijderd en in reepjes
    • 1 Granny Smith appel, geraspt
    • 1 wortel, geraspt
    • 1 theelepel balsamico vinaigrette, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Heat olive in a skillet over medium heat. Saute red pepper, green pepper, mushrooms, green onions, garlic, and salt until tender but not soggy, 3 to 5 minutes. Add kale and cook until wilted and tender, 1 to 2 minutes. Add apple and shredded carrot, cook until warmed through, 1 to 2 minutes. Sprinkle with balsamic vinaigrette.
    2. Verhit olijfolie in een koekenpan of wok. Roerbak rode en groene paprika, champignons, lente-ui, knoflook en zout tot het zachter is, 3-5 minuten. Voeg boerenkool toe en roerbak tot het geslonken is, 1-2 minuten. Voeg appel en wortel toe en warm goed door, 1-2 minuten. Besprenkel met balsamico vinaigrette.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (17)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren