Quiche met zalm en kaas

    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />

    Quiche met zalm en kaas

    Quiche met zalm en kaas

    (70)
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke quiche die een beetje anders is dan anders. Het recept vraagt om en blikje zalm, maar als je nog restjes zalmfilet hebt, kun je dat ook heel goed gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr (jong) belegen kaas, in blokjes
    • 1/4 ui, fijngesneden
    • 4 eieren
    • 350 ml koffiemelk
    • snufje zout
    • snufje zwarte peper
    • snufje knoflookpoeder
    • snufje gedroogde peterselie
    • snufje gedroogde salie
    • 1 blikje (418 gr) zalm, uitgelekt, graatjes verwijderd en in vlokken
    • 1 (23 cm) taartbodem
    • 60 gr geraspte (jong) belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm een oven voor op 190 C.
    2. Doe de blokjes kaas, ui, eieren en koffiemelk in een keukenmachine of blender. Bestrooi met zout, peper, knoflook, peterselie en salie en pureer dan tot een glad mengsel. Verdeel de zalm over de taartbodem. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en schenk dan het eimengsel erover. Bestrooi met de resterende geraspte kaas.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt, ongeveer 30 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (70)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren