Vegan cheesecake

    Cashewnoten, plantaardige melk en zijde tofu zijn de geheime ingrediënten voor deze heerlijke, vegan cheesecake. Specerijen als gember en kaneel geven het een heerlijke kruidige smaak.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr vegan biscuitjes, verkruimeld
    • 55 gr bruine basterdsuiker
    • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
    • 2 eetlepels rijst-, soja- of amandelmelk
    • Cheesecake
    • 340 gr stevige zijden (silken) tofu, uitgelekt
    • 70 gr rauwe, ongebrande cashewnoten, 1-2 uur geweekt in water
    • 110 gr gepureerde rijpe banaan
    • 60 ml vers citroensap
    • 2 eetlepels kokosolie, op kamertemperatuur
    • 2 theelepels vanille extract
    • 135 gr suiker
    • 4 theelepels maizena
    • 2 theelepels gemalen kardamom
    • 2 theelepels gemalen gember
    • ½ theelepel kaneel
    • ¼ theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • Topping
    • 475 ml vegan slagroom
    • ½ theelepel kaneel
    • 4 theelepels fijngesneden gekonfijte gember

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 4uur45min  ›  Klaar in:6uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van 22 cm in. Meng de koekkruimels met de bruine suiker in een kleine kom en schenk de olie erbij, roer door. Voeg net genoeg melk toe om het te laten plakken. Druk stevig op de bodem van de springvorm. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de cheesecake in een blender en pureer tot het helemaal glad is en er geen stukjes cashewnoten meer in zitten. Dit duurt ongeveer 1 minuut met een vitamix of 5 minuten met een gewone blender.
    3. Schenk het mengsel in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit. Bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant iets opgebold is en de randjes goudkleurig zijn.
    4. Laat op een rek 1 uur afkoelen. Zet dan afgedekt minstens 3 uur of een nacht in de koelkast.
    5. Snij de taart met een dun sherp mes, gedipt in water. Serveer elke punt met wat vegan slagroom, bestrooi met kaneelpoeder en garneer met gekonfijte gember.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren