Aardappelsoep met kaas en spek

    Aardappelsoep met kaas en spek

    (870)
    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke soep, vol van smaak. De aardappels worden in de magnetron gekookt en dan met melk, spek, lente-ui, kaas en zure room gemengd en verder bereid. Lekker met een stuk knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 9 grote (pof)aardappels
    • 150 gr boter
    • 85 gr bloem
    • 1,5 liter volle melk
    • ½ eetlepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 50 gr gebakken spek, kleingesneden
    • 4 lente-uitjes, fijngesneden
    • 280 gr geraspte belegen kaas
    • 225 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Prik de aardappels in met een vork en kook ze in de magnetron, 3 of 4 per keer en verwijder het schilletje.
    2. Smelt de boter in een grote pan op medium vuur. Roer de bloem erdoor en roer 1 minuut. Klop met een garde de melk erdoor, beetje voor beetje, tot het dikker wordt. Roer de aardappel erdoor, evenals zout, peper, 1/3 van het spek, 2 eetlepels lente-ui en bijna alle kaas. Laat koken tot het goed verwarmd is. Roer de zure room erdoor en warm even mee. Serveer met wat spek, lente-ui en kaas erover gestrooid.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (870)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren