Garnalen-rijstpakketjes met olijven en sinaasappel

    (1)

    De smaken van garnalen, groene olijven, rijst en verse sinaasappel passen erg goed bij elkaar. Serveren is extra makkelijk in deze individuele pakketjes.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 315 gr voorgekookte rijst uit de diepvries
    • 170 gr grof gehakte ontpitte groene olijven
    • 180 ml kippenbouillon (met minder zout)
    • 1 sinaasappel, uitgeperst
    • 1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
    • ½ theelepel grof zout
    • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
    • 450 gr garnalen, schoongemaakt en gepeld
    • 4 theelepels extra vergine olijfolie
    • 4 dunne plakjes sinaasappel
    • 2 eetlepels gehakte geroosterde amandelen
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij 4 stukken van 30x40 cm uit bakpapier. Vouw elk vel in de breedte dubbel en vouw weer open.
    2. Meng rijst, olijven, kippenbouillon, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, zout en peper in een kom.
    3. Schep 1/4 van de rijstvulling over 1 kant van de vouw van elk van de vellen bakpapier, dichtbij de vouw. Verdeel de garnalen gelijkmatig over het rijstmengsel. Besprenkel 1 theelepel olijfolie over elk hoopje garnalen; leg 1 plakje sinaasappel erbovenop.
    4. Vouw de lege helft van het bakpapier over de vulling en vouw het pakketje dicht met overlappende vouwen. Leg de pakketjes dicht tegen elkaar aan op een bakplaat.
    5. Zet 15-17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de garnalen gaar zijn. Vouw 1 hoekje van 1 pakketje open (kijk uit voor stoom) om te kijken of het gaar is.
    6. Open de pakketjes voorzichtig. Schuif de inhoud in individuele kommen. Garneer met amandelen en peterselie.

    Opmerking:

    Door met bevroren rijst te beginnen zorg je ervoor dat alles tegelijk gaar is. Je kunt ook zelf gekookte rijst invriezen in plaats van kant en klare rijst te gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren