Broccoli-roomsoep

    Broccoli-roomsoep

    (76)
    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke groentesoep met broccoli. Ui, wortel, broccoli, selderij, kippenbouillon en melk worden samen gekookt en dan gepureerd. Serveer met dikke stukken knoflookbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 wortel, in blokjes
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
    • 750 ml kippenbouillon
    • 275 gr broccoli, fijngesneden
    • 500 ml melk
    • 1 theelepel zout
    • snufje gemalen zwarte peper.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng in een grote pan de ui, wortel, knoflook, bleekselderij en kippenbouillon. Breng aan de kook.
    2. Voeg broccoli toe, doe de deksel op de pan en laat 5-10 minuten koken tot de broccoli gaar is.
    3. Pureer de soep in een blender of keukenmachine. Doe de soep terug in de pan, voeg melk, zout en peper toe en warm nog even door op medium vuur.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (76)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren