Pompoen cakerol met roomkaasvulling

    (488)
    4 uur 45 minuten

    Een heerlijke cakerol (ook wel rolcake of zwitserse rol genaamd) gemaakt van pompoencake met walnoten en een vulling van roomkaas. Een plakje van deze cake smaakt heerlijk bij de koffie of thee! Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 165 gr pompoenpuree
    • 1 theelepel citroensap
    • 100 gr bloem
    • 2 theelepels kaneel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • ½ theelepel zout
    • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
    • 120 gr gehakte walnoten
    • 170 gr roomkaas, zacht
    • 120 gr poedersuiker
    • 50 gr boter, zacht
    • ½ theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:4uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Mix de eieren 5 minuten op de hoogste stand. Voeg geleidelijk de suiker toe en mix tot je een dik citroenkleurig mengsel hebt. Voeg pompoenpuree en citroensap toe.
    3. Meng in een andere kom de bloem, kaneel, bakpoeder, zout en nootmuskaat; schep door het pompoenmengsel.
    4. Vet een bakplaat met opstaande rand in van 38x25cm; bekleed met bakpapier. Vet in en bestuif met bloem. Schenk het beslag op de bakplaat en spreid gelijkmatig uit. Bestrooi met walnoten.
    5. Bak de cake 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake terugveert als je er licht op drukt.
    6. Draai de cake direct om op een theedoek bestrooid met poedersuiker. Verwijder het papier en rol de cake vanaf de korte kant op in de theedoek. Laat helemaal afkoelen.
    7. Mix ondertussen roomkaas, 120 gr poedersuiker, boter en vanille tot een luchtig mengsel.
    8. Rol de cake voorzichtig uit. Verspreid de vulling over de cake, maar laat een rand van 2,5 cm vrij. Rol op. Dek af en bewaar in de koelkast tot serveren. Bestuif met meer poedersuiker, indien gewenst.

    Video

    Pompoen cakerol met roomkaasvulling
    Pompoen cakerol met roomkaasvulling

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (488)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren