Zalm uit de oven met knoflook en dille

    (526)

    Een grote zalmfilet, op smaak gebracht met verse knoflook, dille en citroen wordt gestoomd in folie. Zowel in de oven als op de barbecue te bereiden.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 675 gr zalmfilet
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 takjes verse dille, fijngesneden
    • 5 schijfjes citroen
    • 5 takjes verse dille
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C.
    2. Leg de zalmfilet bovenop een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met zout, peper, knoflook en gehakte dille. Leg de schijfjes citroen erop en leg een takje dille op elk citroenschijfje. Bestrooi met fijngesneden lente-ui.
    3. Dek de zalm af met een tweede stuk aluminiumfolie en vouw de zijkanten goed samen. Leg op een bakplaat of in een grote ovenschaal.
    4. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je de zalm makkelijk uit elkaar kunt trekken in vlokken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (526)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren