Vega burgers (van zwarte bonen)

    (3243)

    Deze burgers van zwarte bonen worden op smaak gebracht met chilisaus, komijn, knoflook en chilipoeder. Makkelijk en snel te maken, smakelijk en gezond en een perfect vegetarisch alternatief op hamburgers.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
    • 1/2 groene paprika, in kwarten
    • 1/2 ui, gehalveerd
    • 3 teentjes knoflook, gepeld
    • 1 ei
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 1 eetlepel komijn
    • 1 theelepel hete chilisaus
    • 50 gr paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm oven voor op 190°C. Vet een bakplaat licht in met olie.
    2. Pureer de zwarte bonen met een vork in een kom tot ze dik en pasta-achtig zijn.
    3. Snij in een keukenmachine paprika, ui en knoflook fijn. Roer dit door de gepureerde bonen.
    4. Meng in een kleine kom ei, chilipoeder, komijn en chilisaus door elkaar.
    5. Roer het eimengsel door het bonenmengsel. Meng paneermeel erdoor tot het mengsel plakkerig en samenhangend is. Verdeel in 4 burgers.
    6. Leg de burgers op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven 10 minuten aan elke kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3243)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren